ISTANBUL

ISTANBUL


Istanbul je najveći ekonomski, kulturni i istorijski centar Turske. Konstantinopolis, Carigrad ili Istanbul je jedini grad koji se prostire na dva kontinenta i smešten je na Bosforskom moreuzu. Nekada je grad bio prestonica tri velika carstva: rimskog, vizantijskog i otomanskog kada je grad bio na vrhuncu svoje moći za vreme vladavine Sulejmana Veličanstvenog. Sa preko 3000 godina bogate istorije, Istanbul ima zaista mnogo toga da ponudi turistima: ostaci spomenika kulture iz rimskog i vizantijskog perioda kao i prelepe, raskošne palate otomanskog carstva ostavljaju na posetioce poseban utisak. Istanbul je danas moderna metropola, važan trgovački centar i pravi je raj za kupovinu. Godine 1923. Turska je proglašena Republikom, a Ankara je postala glavni grad. Medjutim, Istanbul je daleko veći, značajniji, moderniji i najposećeniji grad republike Turske.

PAKET ARANŽMAN 6 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA S DORUČKOM + OBILASCI

TERMIN PUTOVANJAHOTELCENA ARANŽMANA
29.12.2021. - 03.01.2022.3*115€
NOVA GODINA4*129€
Cene iz tabele su po osobi - izražene u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne bankena dan uplate

PROGRAM PUTOVANJA:


1. Dan –KRUŠEVAC-ISTANBUL


Polazak autobusa iz Kruševca oko 18 h .Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima po potrebi.

2. Dan- ISTANBUL


Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / starog jezgra Istanbula: Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula - Taksim i Bejolu. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme koje možete provesti u šopingu u Kapali čaršiji.Noćenje.

3. Dan- ISTANBUL- TURSKO VEČE (fakultativno)


Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno odlazak na pešačku turu i obilazak nekog od mnogobrojnih muzeja Istanbula / Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom/. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, muzeja i opet džamije od 2020. godine, stare skoro 1500 godina), dvorišta Topkapi palate (velelepne sultanske palate, gde je živela većina turskih sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje su sultani dobijali od svojih vazala i podanika) – individualno ulazak u palatu, Rimski Hipodrom (ogromnog platoa, gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Uveče fakultativno odlazak u nacionalni restoran na večeru sa programom /trbušni ples/. Noćenje.

4. Dan, ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM I POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI (fakultativno) – DOLMABAHČE PALATA (fakultativno) – TURSKO VEČE (fakultativno)


Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata, Bešiktaš - kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata... Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Mogućnost organizovanja i fakultatvnog obilaska Dolmabahče palate, poslednje sedište sultana. Slobodno vreme. Noćenje.

5. DAN, ISTANBUL – KRUŠEVAC


Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme za individualne posete ili šoping.Istanbul je najpopoularnija šoping destinacija, a orijentalna strast za trgovinom se ovde prikazuje u punoj raskoši.Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

6.Dan KRUŠEVAC


Dolazak u mesto polaska u prepodnevnim časovima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:


• Prevoz autobusom turističke klase na relaciji prema programu 
• Smeštaj u hotelu 3* ili 4*/po izboru/ u standardnim 1/2 i 1/2+1  sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom
• Obilaske prema programu - panoramsko razgledanje Istanbula  
• Usluge turističkog vodiča - pratioca grupe tokom putovanja
• Troškove ogranizacije i realizacije putovanja
Ovaj program je radjen na bazi minimum 40 plativih putnika.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:


• Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje – izdaje se u agenciji. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
• Fakultativne izlete i individualne troškove

NAČIN PLAĆANJA ARANŽMANA:


• Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
• Čekovima građana: 30% prilikom rezervacije, ostatak na rate do 25.12.2021..
• Putem administrativne zabrane na rate : 30% prilikom rezervacije, ostatak na rate do 25.12.2021.

POPUSTI


Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja putovanja.
-deca od 2 – 12 godina popust 20% imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu

DOPLATE


• Doplata za jednokrevetnu sobu - isključivo na upit
• Doplata za dodatno sedište u autobusu - 50 €

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI


• Razgledanje Istanbula sa uključenim ulaznicama (Top Kapi, Plava Džamija, Aja Sofija) 35 €
• Dolmabahče palata sa uključenom ulaznicom ‘ 30 €
• Tursko veče sa uključenom večerom 30 €
• Krstarenje Bosforom sa obilaskom Vaseljenske patrijaršije 20 €

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:


Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika. Deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta.... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, objektivnih okolnosti i vremenskih uslova. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.
Hotel 3*Nalazi se u starom istorijskom jezgru (Laleli, Aksaraj…), u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapali čaršije. Hotel ima aperitiv bar, restoran… Sobe su 1/2 i 1/2 + 1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija –isključivo na upit) sa TWC, TV, telefonom, mini barom…
Hotel 4*Nalazi se u starom istorijskom jezgru (Laleli, Aksaraj…), u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapali čaršije. Hotel ima aperitiv bar, restoran… Sobe su 1/2 i 1/2 + 1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija –isključivo na upit) sa TWC, TV, telefonom, mini barom
• VIŠE INFORMACIJA ZA ULAZAK U TURSKU na sajtu:
www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/turska.
• Rok važenja putne isprave (pasoša) mora biti najmanje 180 dana, tj. 6 meseci od dana ulaska u Republiku Tursku.