Istanbul

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

PAKET ARANŽMAN 6 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA S DORUČKOM + OBILASCI

TERMIN PUTOVANJAHOTELCENA ARANŽMANA
29.12.2021. - 03.01.2022.3*115€
NOVA GODINA4*129€

 

Cene iz tabele su po osobi – izražene u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne bankena dan uplate

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  KRUŠEVAC – ISTANBUL

Polazak autobusa iz Kruševca oko 18 h .Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima po potrebi.

2. dan  ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / starog jezgra Istanbula: Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula – Taksim i Bejolu.Fakultativni odlazak na pešačku turu džamija Sulejmanija sa stručnim vodičem.Slobodno vreme koje možete provesti u šopingu u Kapali čaršiji. Noćenje.

3. dan ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Prinĉevskih ostrva – arhipelag od devet ostrva koja se nalaze u Mramornom moru. Prinčevska ostrva danas predstavljaju jednu od turističkih atrakcija. Na ostrvima je zabranjena upotreba motornih vozila, a osnovni vid prevoznog sredstva su konjske zaprege. Slobodno vreme za individualnu proslavu Nove godine u nekom od restorana ili na Taksim trgu. Noćenje.

4.dan ISTANBUL

Kasni doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog –najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmebahče palata, poslednje sedište sultana , Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumeni hisar-čuvena vizantijska tvrĎava, Jedi kule ( sedam kula) , Devojačka kula, Jildiz palata….Nakon krstarenja , odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Nakon toga , fakultativni obilazak Dolmebahĉe palate, poslednje sedište sultana. U večernjim časovima fakultativni odlazak na Tursko veče u nacionalni restoran sa muzikom-repriza Nove godine. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan ISTANBUL

Doručak.Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenja Carigrada GRAND TURA): Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda , Hipodrom , Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije Plava dţamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske imperije. Planiran povratak za Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.

6. dan KRUŠEVAC

Dolazak u mesto polaska u prepodnevnim časovima.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

• Prevoz autobusom turističke klase na relaciji  prema programu 
• Smeštaj u hotelu 3*/4* u standardnim  1/2 i 1/2+1  sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom
• Obilaske prema programu – panoramsko razgledanje Istanbula  
• Usluge turističkog vodiča – pratioca grupe tokom putovanja
• Troškove ogranizacije i realizacije putovanja

Ovaj program je radjen na bazi minimum  40 plativih putnika.


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

• Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje – izdaje se u agenciji. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
• Fakultativne izlete i individualne troškove

 

NAČIN PLAĆANJA ARANŽMANA:

  • Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  • Čekovima građana: 30% prilikom rezervacije, ostatak na rate do 15.03.2022.
  • Putem administrativne zabrane na rate : 30% prilikom rezervacije, ostatak na rate do 25.03.2022.

 

POPUSTI: 

Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja  putovanja.  

  • Deca od 2 – 12 godina popust 10%  na devizni deo aranžmana (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

 

DOPLATE:

  • Doplata za jednokrevetnu  sobu – isključivo na upit
  • Doplata za dodatno sedište u autobusu  – 40 €
  • Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 10 €
  • Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga. Svaki dodatni kofer se plaća 20 €.

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI 

Razgledanje Istanbula sa uključenim ulaznicama (Top Kapi, Plava Džamija, Aja Sofija) 20 
Dolmabahče palata sa uključenom ulaznicom 30 
Tursko veče sa uključenom večerom i 2 pića 35 
Krstarenje Bosforom sa obilaskom Vaseljenske patrijaršije 20 
Džamija Sulejmanija 10 
Prinčeva ostrva 25 


NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika. Deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…. Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, objektivnih okolnosti i vremenskih uslova. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

 

HOTEL 3*:

Nalazi se u starom istorijskom jezgru (Laleli, Aksaraj…), u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapali čaršije. Hotel ima aperitiv bar, restoran… Sobe su 1/2 i 1/2 + 1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija –isključivo na upit) sa TWC, TV, telefonom, mini barom…

HOTEL 4*:

Nalazi se u starom istorijskom jezgru (Laleli, Aksaraj…), u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapali čaršije. Hotel ima aperitiv bar, restoran… Sobe su 1/2 i 1/2 + 1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija –isključivo na upit) sa TWC, TV, telefonom, mini barom

VIŠE INFORMACIJA ZA ULAZAK U TURSKU na sajtu:

www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/turska.

Rok važenja putne isprave (pasoša) mora biti najmanje 180 dana, tj. 6 meseci od dana izlaska iz Republike Turske