Sarajevo 11/13.11.21.

SARAJEVO - VIŠEGRAD


MOSTAR / fakultativno


PAKET ARANŽMAN 3 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2NOĆENJA S DORUČKOM + OBILASCI

Termin PutovanjaHotelCena aranžmana
11.11. - 13.11.2021. Dan primirja99€
SPECIJALNA PONUDA ZA RANE UPLATE 89€

PROGRAM PUTOVANJA


1. dan 11.11.2021. NIŠ – KRUŠEVAC -SARAJEVO


Polazak autobusa sa dogovorenog mesta iz Niša u 5h. Vožnja preko Mokre Gore sa pauzom po potrebi. Dolazak u Sarajevo i odlazak u zajedničku šetnju Sarajevom sa vodičem. Šetaćemo Baščaršijom, videti čuveni Sebilj, šetaćemo ulicom Sarači uz razgledanje Morića Hana - najstarije sačuvane gostionice na Baščaršiji. Pričaćemo o Bezistanu - prekrivenoj pijaci u kojoj se nekada prodavala skupocena svila iz Burse. Videćemo Gazi Husref begovu džamiju iz XVI veka - najstariju, najveću i najlepšu džamiju u ovom delu Evrope, razgledaćemo mezarje i šadrvane kraj džamije. Videćemo Sahat kulu i Kazandžiluk. Odlazak do glavne pešačke zone gde se nalaze katedrala i srpska Saborna crkva. Put će nas dovesti do Miljacke gde ćemo pogledati Latinsku ćupriju, mesto na kom je na Vidovdan 1914. godine Gavrilo Princip izvršio atentat na princa Franca Ferdinanda što je ujedno značilo i početak Prvog svetskog rata. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje

2. dan 12.11.2021. SARAJEVO – MOSTAR /fakultativnoOvaj program rađen je na bazi minimum 40 plativih putnika
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja t.a. Nitravel Niš
Doručak. Fakultativno: odlazak na izlet do Mostara. Toliko puta opevan u pesmama, Mostar je šarmantan grad u kome su se na malom prostoru pomešale istorija, prilike, ljudi i događaji i gde se uvek osećate udobno. Ovaj šarmatni grad koji leži na Neretvi, opevan u pesmama dočekaće nas sa svojim kulama, mostovima, pričama, pesmama i ljudima. Nakon šetnje Mostarom, nastavak putovanja do Blagajske tekije koja se nalazi iznad samog vrela reke Bune. Nakon razgledanja ovog mističnog mesta i uživanju u mešavini arhitekture čiji su autori i priroda i čovek, planiran je povratak u Sarajevo. Tokom vožnje uživaćemo u nestvarnim slikama koje je kreirala reka Neretva, a napravićemo i pauzu na Jablanici, kod čuvenog mosta na Neretvi. Povratak u Sarajevo planiran je u večernjim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan 13.11.2021 SARAJEVO – VIŠEGRAD – KRUŠEVAC - NIŠ


Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme u Sarajevu. U poslepodnevnim satima, polazak u Višegrad. Obilazak rodnog grada Ive Andrića. Šetnja čuvenim mostom Mehmed paše Sokolovića (Na Drini ćuprija), građenim od 1571. do 1577, koji je pod zaštitu UNESCO-a stavljen 2007. godine, kao spomenik izuzetne univerzalne vrednosti za čitavo čovečanstvo. Obilazak spomenika Ive Andrića i Andrić grada. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju. Polazak za Niš u kasnim poslepodnevnim satima. Vožnja preko Mokre Gore. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

U cenu aranžmana je uključeno:


* Vanlinijski prevoz autobusom (tur. klase, audio-video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relacijama navedenim u programu.
* 2 noćenja sa doručkom u hotelu u Sarajevu (u 1/2 i 1/3 sobama – standardno opremljene sa TWC) doručak – švedski sto
* usluge vodiča pratioca tokom putovanja

U cenu aranžmana nije uključeno:


* individualni troškovi i troškovi koji nisu obuhvaćeni programom putovanja
* doplata za 1/1 sobu – 30€
* Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
* Fakultativni izlet do Mostara i Blagaja: 15€

Način plaćanja:


* 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
* 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, do 20.12.2021. godine
* 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
* Platnim karticama na rate (Dina, Master, Maestro, American Expres);
* Ovaj aranžman plativ je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu evra NBS na dan uplate
.