Venecija – Verona i šoping u Italiji

Venecija – Verona i šoping u Italiji

Venecija je najveći turistički centar Italije i jedan od najposećenijih gradova sveta. Venecija se nalazi na jadranskom moru, u venecijanskoj laguni i izgrađena je na 118 malih ostrva, ispresecanih bronim kanalima preko kojih prelazi 400 mostova. Venecija je i muzej na otvorenom, grad pod zaštitom UNESCO-a. Poznata po kanalu Grande, crkvi Svetog Marka, gondolama, čipki sa ostrva Burano, staklu sa ostrva Burano…Možete u Veneciji uživati u raskošnoj arhitekturi, brojnim muzejima, odličnoj kuhinji i kupovini suvenira…
Verona nosi epitet grada večne ljubavi, mesto odigravanja Šekspirove drame „Romeo i Julija“. Poznata je i po savršeno očuvanoj areni i brojnim spomenicima iz vremena renesanse.

VENECIJA – VERONA – OUTLET šoping centar NOVENTA DI PIAVE

PAKET ARANŽMAN 4 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 1 NOĆENJA S DORUČKOM + OBILASCI

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan   BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu kod Sava Centra, Novi Beograd – Savska strana  oko 20:30 h. Polazak autobusa u 21:00 h (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

2. dan   VENECIJA – LIDO DI JESOLO
Dolazak u luku Punta Sabioni u prepodnevnim časovima. Vožnja brodom od luke do istorijskog centra Venecije. Pešačko razgledanje grada: Tamnica u kojoj je bio zatočen Kazanova, Most Uzdaha, Vrata Venecije sa zaštitnim znakom grada – Krilati lav Svetog Marka, Duždeva palata – sedište moći Mletačke republike, Biblioteka u kojoj se čuvaju sabrana dela pesnika Petrarke, maketa broda Marka Pola, ronilačko odelo Leonarda Da Vinčija, Trg Sv. Marka, Bazilika Sv. Marka, kafe “Florian”, Zvonik, Astronomski sat… Šetnja kroz lavirint venecijanskih ulica do kanala Grande – most Rialtoo. Slobodno vreme. U popodnevnim satima transfer brodom do luke Punta Sabioni. Nastavak putovanja do Lido di Jesola. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan   LIDO DI JESOLO – VERONA – NOVENTA DI PIAVE
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak u Veronu. Verona je administrativni centar regije Veneto, i posle Venecije jedan od najposećenijih gradova Severne Italije. Poznata je po Julijinoj kući, amfiteatru iz rimskog perioda, dobroj kuhinji i odličnom vinu. Po dolasku u Veronu pešačko razgledanje grada: glavni gradski Trg Bra, šetalište Liston, Arena, Korzo Mateoti, renesansni Trg Erbe, Stub srama, Piazza Signori, Danteov spomenik, Julijina kuća. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do outleta Noventa di Piave, www.mcarthurglen.com/it/noventa-di-piave-designer-outlet/en, jednog od najvećih i najpoznatijih outlet šoping centara u Severnoj Italiji. Kompleks čini preko 130 radnji poznatih svetskih brendova Guess, Nike, Adidas, Benetton, Armani, Gucci, Trussardi, Fendi itd, koje nude i do 70% popusta tokom cele godine. Pored dobrog šopinga možete odmarati i uživati u brojnim restoranima, barovima, poslastičarnicama. Slobodno vreme za kupovinu. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

4. dan      BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz  turističkim autobusom prema programu putovanja (klima, tv, dvd, audio oprema)
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 i 1/2 +1 sobama u hotelu 3*
 • Razgledanje prema programu putovanja (pešačko razgledanje Venecije)
 • Usluge predstavnika agencije – licenciranog vodiča
 • Troškove organizacije i realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Povratnu kartu za brod na relaciji Punto Sabbioni-Venecija-Punto Sabbioni 20 €, deca od 2 do 12 godina 10 €, deca od 0 do 2 godine gratis međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • Individualne troškove putnika
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu, koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 0,70 € do 3 € po noći po osobi u zavisnosti od lokacije i kategorizacije hotela (plaća se u period od 15.06. do 15.09.)

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
 • Na rate: 30% prilikom rezervacija, ostatak čekovima građana na tri jednake mesečne rate.
 • Plaćanje: Visa, Master, Maestro, Dina

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 50% od cene aranžmana
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu 40 €

POPUSTI:

 • Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
 • CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od               2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Svaki hotel iz ove ponuda ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne kategorija, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Doručak je kontinentalni švedski sto. Smeštaj je u nekom navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:

Smeštaj u hotelima u oblasti Lido di Jesolo, Brugnera, Noventa di Piave, Oderzzo, Treviso (Italija) sa 3 i 4*:

HOTEL ATHENE 3*  http://www.hotelatene.com

Nalazi se u centralnom delu Lido di Jesola, poseduje privatni parking, terasu sa barom, restoran.  Sobe 1/2 i  1/2 + 1  su sa tuš kabinom, TV-om, telefonom. Doručak je kontinentalni švedski sto.

HOTEL COLORADO 3*  http://www.coloradojesolo.com/

Nalazi se 50 m od obale u Lido di Jesolu. Sobe sadrže:  balkon i TV sa satelitskim kanalima, sopstveno kupatilo sa tušem.

PARK HOTEL VILLA FIORITA MONASTIER 4* http://www.parkhotelvillafiorita.it/en/
Nalazi se u Monastijer di Trevizu, 20 km od Aerodroma Trevizo i 42 km od Venecije. Park hotel i vila Fiorita sastoji se od vile iz 19. veka i moderne zgrade, koje su povezane pokrivenim, providnim prolazom. Smeštajni objekat je udaljen 10 km od Treviza i okružen velikim parkom sa bazenom. Sve elegantno nameštene sobe uključuju besplatan bežični internet, klima-uređaj i mini-bar. Gostima je takođe na raspolaganju sopstveno kupatilo sa kadom ili tušem. Hotel u svom sastavu poseduje recepciju, restoran, bazen, fitnes, dvorište sa baštom, stoni tenis, parking. Doručak je kontinentalni.

NAPOMENA: Raspored soba određuje isključivo recepcija hotela.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka u 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
 • Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.navis.rs
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. WiFi, sef, parking, frižider – mini-bar, TV, fen za kosu, klima uređaj…)
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Opisi hotela su sastavni deo cenovnika (obavezno uzeti u agenciji ukoliko nisu priloženi uz program)

OPŠTE NAPOMENE:

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Kod autobuskih aranžmana raspored sedenja u autobusu organizator odredjuje po datumu prijave putnika.
 • Kod autobuskih aranžmana  predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Posebni zahtevi gostiju u vidu MOLBE a koji su mimo usluge iz cenovnika i koji se dodatno ne naplaćuju, posebno se ne garantuju. Organizator  će pokušati da udovolji želji svakog od putnika ukoliko je u mogućnosti.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • Svaki putnik lično odgovara za svoje lične stvari. Savetujemo da koristite sef a vrednosti ne ostavljate u sobi.
 • Molimo putnike da tokom putovanja poštuju satnice i vremena polaska.
 • Putnik je obavezan da poseduje MEDJUNARODNO PUTNO OSIGURANJE koje se može pribaviti u poslovnicama turističke agencije.. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže propisanu količinu novčanih sredstava za vreme boravka (kartice, gotovina….),  kao i međunarodno putno osiguranje.
  Način i postupak, adresa i rok za ulaganje reklamacije potrošača, rok za odgovor Organizatora,  objašnjeni su detaljno članom 14 Opštih uslova putovanja organizatora, nalaze se vidno istaknuti na oglasnoj tabli na zidu u poslovnicama. Opšti uslovi putovanja su sastavni deo ugovora o putovanju.