Venecija-Verona-outlet šoping centar Noventa di Plave

Venecija je izgrađena na 118 malih ostrva, na ušću reke Brente u Venecijansku lagunu. Kroz grad prolazi 177 kanala preko kojih prelazi 400 mostova. Veronaje poznata kao grad večne ljubavi, mesto odigravanja Šekspirove drame „Romeo i Julija“.

Jezero Garda, najveće jezero u Italiji  se nalazi u severnom delu Italije, između pokrajine Lombardije, Veneta i Trentina. Idealno mesto za odmor i opuštanje u prelepom pejzažu i svežem vazduhu. Ne propustite priliku da obiđete antički grad Sirmione i čuveni zamak Skaliger.

Burano, poznato po proizvodima od čipke i raznobojnim kućama obojenim u jarke boje. Burano je mirno ostvro idealno za beg od venecijanske gužve. Murano je svetski poznat po proizvodnji stakla. Proizvođači stakla, koji su 1291. godine proterani iz Venecije, navodno zbog opasnosti od požara iz visokih peći za proizvodnju stakla su nastanili ovo ostrvo. Najkvalitetnije staklo i danas proizvodi se ručno u malim porodičnim fabrikama na ostrvu Murano a posebno je zanimljivo i prava je umetnost u oslikavanju stakla prirodnim bojama. Majstori bojenja i izrade stakla sa ostrva Murano vekovima čuvaju tajnu i prenose je sa kolena na koleno….

TRST – OUTLET šoping centar NOVENTA DI PIAVE– VERONA – jezero Garda, SIRMIONE

VENECIJA – MURANO – BURANO

PAKET ARANŽMAN 5 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA S DORUČKOM + OBILASCI

Polazak iz Kruševca kod male Pošte – arheološki park „Lazarev grad“

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan   BEOGRAD

Sastanak putnika na parkingu kod sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ (bivši 25. maj) na Dorćolu oko 20:30h. Polazak autobusa u 21:00 h (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Noćna vožnjapreko Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

2.dan   TRST – NOVENTA DI PIAVE – LIDO DI JESOLO

Dolazak u Trstu prepodnevnimčasovima. Panoramsko razgledanje grada: Srpska crkva Sv. Spiridon, Ponte Roso, piazza Unita, tršćanski zaliv….slobodno vreme u Trstu.Nastavakputovanja do outletšoping centraNoventa di Piave, jednogodnajvećih i najpoznatijihoutletšopingcentara u SevernojItaliji. Kompleksčinipreko 130 radnjipoznatihsvetskihbrendovaGuess, Nike, Adidas, Benetton, Armani, Gucci, Trussardi, Fendi itd, kojenude i do 70% popustatokom cele godine. Pored dobrog šopinga možete odmarati i uživati u brojnim restoranima, barovima, poslastičarnicama. (www.mcarthurglen.com/it/noventa-di-piave-designer-outlet/en). Slobodno vreme za kupovinu. U večernjim časovima smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan LIDO DI JESOLO – VERONA – SIRMIONE – JEZERO GARDA

Doručak. Fakultativni odlazak u Veronui na jezero Garda – Sirmione. Verona je administrativni centar regije Veneto, i posle Venecije jedan od najposećenijih gradova Severne Italije. Poznata je po Julijinoj kući, amfiteatru iz rimskog perioda, dobroj kuhinji i odličnom vinu. Po dolasku u Veronu pešačko razgledanje grada: glavni gradski Trg Bra, šetalište Liston, Arena, Korzo Mateoti, renesansni Trg Erbe, Stub srama, Piazza Signori, Danteov spomenik, Julijina kuća. Odlazak u gradić Sirmione, jedno od najlepših mesta na najvećem italijanskom jezeru Garda. Slobodno vreme. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

 1. dan LIDO DI JESOLO – VENECIJA – MURANO – BURANO

Doručak. Napuštanjehotela. Fakultativni izlet Venecija, Murano i Burano. Vožnja brodom od luke do istorijskog centra Venecije. Pešačko razgledanje grada: Tamnica u kojoj je bio zatočen Kazanova, Most Uzdaha, Vrata Venecije sa zaštitnim znakom grada – Krilati lav Svetog Marka, Duždeva palata – sedište moći Mletačke republike, Biblioteka u kojoj se čuvaju sabrana dela pesnika Petrarke, maketa broda Marka Pola, ronilačko odelo Leonarda Da Vinčija, Trg Sv.Marka, Bazilika Sv.Marka, kafe “Florian”, Zvonik, Astronomski sat… Slobodno vreme u Veneciji ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaskavenecijanske lagune i poseta ostrvima Murano i Burano. Murano je poznato po proizvodnji raznobojnih ukrasnih i upotrebnih predmeta od stakla. Poseta najstarijij fabrici stakla na ostrvu Murano. Vožnja lagunom do Burana, najživopisnijeg ostrva u venecijanskoj laguni. Slobodno vreme na ostrvu Burano. Povratak u Veneciju. Transfer brodom do luke Punta Sabioni. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

 1. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Na rate: 40% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana na pet jednakih  mesečnih
 • Plaćanje kreditnim karticama Komercijalne i Banca Intesa.
 • Plaćanje putem administrativne zabrane

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom prema programu putovanja (klima,tv,dvd, audio oprema)
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 i 1/2 +1 sobama u hotelu 3*
 • Razgledanjepremaprogramuputovanja (pešačkorazgledanjeVenecije)
 • Uslugepredstavnikaagencije- licenciranogvodiča
 • Troškoveorganizacije i realizacijeprograma.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • Individualnetroškoveputnika
 • Obaveznugradskukomunalnutaksu, koja se plaćanarecepcijihotela u iznosu od 0,70 € do 3 € ponoćipoosobi u zavisnosti od lokacije i kategorizacijehotela (plaća se u period od 15.06. do 15.09.)
 • Fakultativneizlete:

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu isključivo sobu na upit

POPUSTI:

 • Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH  IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
 • CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama, minimum za realizaciju izletaje 35 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini i program fakultativnih izleta s u promenljivi I zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika I objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba imatuš/WC.Sobe su standardne kategorija, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Doručak je kontinentalni švedskisto. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:

Smeštaj u hotelima u oblasti Lido di Jesolo, Noventa di Piave, sa 3 i 4*:

HOTEL ATHENE 3*http://www.hotelatene.com

Nalazi se u centralnom delu Lido di Jesola, poseduje privatni parking, terasu sa barom, restoran.Sobe 1/2 i  1/2 + 1  su sa tuš kabinom,TV-om, telefonom. Doručak je kontinentalni švedski sto.

HOTEL COLORADO 3*http://www.coloradojesolo.com/

Nalazi se 50 m od obale u Lido di Jesolu. Sobe sadrže:  balkon i TV sa satelitskim kanalima, sopstveno kupatilo sa tušem.

NAPOMENA: Raspored soba određuje isključivo recepcija hotela.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka u 09:00 časova. Svakihotelimarestoran. Svaka soba ima tuš/WC.
 • Smeštajizoveponuderegistrovanje,pregledanistandardizovanodstraneNacionalneturističkeasocijacijezemljeukojojsenalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agencijiilina web-stranici www.navis.rs
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. WiFi, sef, parking, frižider – mini-bar, TV, fen za kosu, klima uređaj…)
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Naše mišljenje o kategorizaciji svih navedenih objekata (dato u sklopu opisa hotela) je naše viđenje ukupnog stanja određenog objekta I kao takvo je rezultat našeg istraživanja, utiska drugih gostiju I može se razlikovati od zvaničnog te služi isključivo u informativne svrhe u cilju pružanja više informacija. Savetujemo da se i sam iviše informišete o istima putem interneta na društvenim mrežam a i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com
 • Opisi hotela su sastavni deo cenovnika (obavezno uzeti u agenciji u koliko nisu priloženi uz program)

OPŠTE NAPOMENE:

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Kod autobuskih aranžmana raspored sedenja u autobusu organizator odredjuje po datumu prijave putnika.
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Posebni zahtevi gostiju u vidu MOLBE a koji su mimo usluge iz cenovnika i koji se dodatno ne naplaćuju, posebno se ne garantuju. Organizator će pokušati da udovolji želji svakog od putnika ukoliko je u mogućnosti.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedeljaunapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Svavremena u programimaputovanja su data polokalnomvremenuzemlje u kojoj se boravi.
 • Putnicikojiposeduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnuilitranzitnuzemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i urednoobezbedepotrebneuslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnic informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • Svakiputnikličnoodgovarazasvojeličnestvari. Savetujemo da koristite sef a vrednosti ne ostavljate u sobi.
 • Molimo putnike da tokom putovanja poštuju satnice i vremena polaska.
 • Putnik je obavezan da poseduje MEDJUNARODNO PUTNO OSIGURANJE koje se može pribaviti u poslovnicama turističke agencije.Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže propisanu količinu novčanih sredstava za vreme boravka (kartice, gotovina….),  kao i međunarodno putno osiguranje.
 • Način i postupak, adresa i rok za ulaganje reklamacije potrošača, rok zaodgovor Organizatora,  objašnjeni su detaljno članom 14 Opštih uslova putovanja organizatora, nalaze se vidno istaknuti na oglasnoj tabla na zidu u poslovnicama. Opšti uslovi putovanja su sastavni deo ugovora o putovanju.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

 • Organizator putovanja NAVIS doo.
 • NAVIS doo je aktivna članica YUTA
 • Prema Zakonu o turizmu Organizator putovanja ima propisanu polisu osiguranja broj 300055227 od 25.01.2017.godine, akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, u visini od 300.000,00 € za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0082/2017 od 04.01.2017.aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA“, 011/3228686, 011/3228687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055227 od 25.01.2017. akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad“.
 • Organizator  putovanja  zadržava  pravo  korekcije  ugovorene  cene  pre početka  putovanja  usled  promene u  kursu razmene valute ili u zakonon predviđenim slučajevima.
 • Ovaj program je radjen na bazi minimum 50 plativih putnika.
 • Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 • Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora  usklađeni sa YUTA standardima.