Turistička agencija - Kruševac 037 441 215 064 3524115 navis@navis.rs

Hurgada

Hurgada je grad u Egiptu, prema proceni iz 2008. u gradu je živelo 189.660 stanovniku guverna. Nalazi se obali Crvenog mora. Hurgada je najznačajnije letovalište Egipta.

Grad je osnovan početkom 20. veka, a na značaju je dobio osamdesetih godina tog veka, nakon izgradnje prvog hotela u gradu - Hilton. Na obodu grada nalazi se Međunarodni aerodrom Hurgada, koji predstavlja dolaznu tačku za najveći broj turista.

Grad je osnovan početkom 20. veka, a do tada je bio malo ribarsko selo. Od 1980. godine kontinuirano je proširen, od strane egipatskih i stranih investitora, sa ciljem da postane vodeće primorsko letovalište na Crvenom moru. Odmarališta i hoteli pružaju vodenu zabavu za surfere, jedrenje, ronioce i slične sportiste. Hurgada je poznata po svojim sportovima na vodi, noćnom životu i toplom vremenu. Dnevna temperatura dostiže okruglih 30°C (86° F) tokom većeg dela godine, tokom jula i avgusta temperature dostižu preko 40°C (104° F). Mnogi Evropljani posećuju Hurgadu za vreme letnjeg odmora, a neki takođe idu tokom zimske sezone i tamo provode svoje božićne i novogodišnje praznike.