Turistička agencija - Kruševac 037 441 215 064 3524115 navis@navis.rs

 

Termin

Hotel

Specijal cena

30.04.-04.05.2024.

 

Hotel Al Mar ***

Hotel Storione ***

139 €

 

polazak iz Kraljeva, Preljine, Gornjeg Milanovca, Lazarevca i Beograda

 

DOPLATA za polaske iz: Užica (transfer do Preljina) 15 €, Pozega (transfer do Preljine) 15 €, iz Kragujevca (transfer do Mrčajevaca) 10€, Kruševca (transfer do Kraljeva) 15 €, Trstenika (transfer do Kraljeva) 10€, Vrnjačke Banja (transfer do Kraljeva) 10€, polazak iz Nisa (transfer do Kraljeva) 20 €.

*Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplative osobe.

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

1.DAN- KRALJEVO

Polazak iz Kraljeva oko 16h. Vreme polaska moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i granicnim prelzima. Ulazak putnika u Preljini,Gornjem Milanovcu i Lazarevcu. Nastavak puta ka Beogradu, ulazak putnika na parkingu kod Sava centra oko 20h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju do Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi pauze i obavljanja graničnih formalnosti.

 

2.DAN- PUNTO SABIONI -VENECIJA

Dolazak u Italiju. U jutarnjim časovima odlazak do luke Punta Sabione. Vožnja brodom do Venecije i pešačko razgledanje grada: kanal Grande, most uzdaha, most Rialto, Duždeva palata, Trg Sv. Marka, crkva Sv. Marka, šetnja ulicama duž kanala.Venecija je grad u severnoj Italiji i glavni je grad oblasti Veneto. Jedan je od najlepsih I najromantičnijih gradova u Evropi i lezi na 117 manjih ostrva. Kraljica Jadrana, kako je jos nazivaju, proglasena je spomenikom svetske bastine Uneska.

Zastitni znak Venecije su mreze kanala kroz grad kojim elegantno plove gondola, zatim romantični mostovi koji spajaju male uske ulice, balkoni okiceni cveecem i prelepe crkve i palate.

Slobodno vreme za uživanje u čarima Kraljice Jadrana. Nastavak putovanja prema hotelu u dogovoreno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

3.DAN-VERONA – SIRMIONE

Doručak. Nakon doručka fakultativni polazak za Veronu. Poseta Verone. Cela Verona ima ukus ljubavne čarolije, poznate po najlepšoj i najtragičnijoj ljubavnoj priči ikada ispričanoj. Obilazak sa stručnim vodičem Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza Signori, Julijina kuća...

Rimski amfiteatar poznatiji kao Arena podignut je u prvom veku a uz Romea u Juliju najprepoznatljiviji je simbol Verone u svetu. Arena u Veroni predstavlja jednu od najbolje očuvanih drevnih građevina ove vrste u svetu iako je doživela teška oštećenja naročito spoljnog prstena u zemljotresu 1117. godine.

Nastavak puta ka Sirmioneu koji se nalazi na jezeru Lago di Garda. Posetićemo dvorac Skalidjerijevih, kuću Marije Kalas i uživati u najboljem sladoledu u Italiji (Gelato). Slobodno vreme za uzivanju u ovom živopisnom gradiću. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4.DAN- PADOVA - VIĆENCA

Doručak. Nakon dorucka napustanje hotela, pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Padovu i Vićencu. Dolazak u Padovu, šetnja sa vodičem. Obilazak grada: Trg Prato dela Vale, Il Santo- Bazilika Sv. Antuna, Palazzo della Regione-gradska većnica, Krstionica. Slobodno vreme. Nastavak puta ka Vićenci, obilazak grada čuvenog Andrea Paladia: Bazilika Paladijana, Teatro Olimpiko, Crkva Santa Marija dela Corona u kojoj je i sahranjen čuveni arhitekta Paladio.

Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju.

 

5.DAN -KRALJEVO

Dolazak u Kraljevo u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
 • smeštaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak - švedski sto-Italijanski doručak obično skromniji)
 • obilaske prema programu putovanja
 • usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana
 • troškove organizacije putovanja

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativne izlete i ulaznice
 • boravišna taksa-cena u zavisnosti od grada
 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)
 • individualni troškovi

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Obilazak Verone i Sirmiona - 30 € (deca do 12 20€)
 • Obilazak Padove i Vićence - 25 € (deca do 12 15€)
 • Povratna karta za brod na relaciji Punto Sabbioni - Venecija - Punto Sabbioni - 20 € ( deca do 12 godina 10 €)

-  PAKET IZLETA – 70 €

 • PAKET IZLETA ZA DECU DO 12 GODINA- 50 €

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 05.2024. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)

-Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na danuplate.

POPUSTI ZA DECU :

* Dete od 6 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20€ ,ima svoje mesto u autobusu, I sopstveni ležaj

*Dete od 6-12 godina u sobi sa jednom odraslom osobom ostvaruje popust 10€,ima svoje mesto u autobusu I sopstveni lezaj.

*Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 40 €, (cenu karte).

 

DOPLATE ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU:

 

*Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 50 €

*Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga. Svaki dodatni kofer se plaća 20 €.

*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 25 €

* Doplata za 1/1 sobu je 50 €

 

NAPOMENA

* Raspored sedenja pravi agencija uzimajući u obzir vreme uplate, starija lica , porodice sa malom decom, trudnice. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Za izbor sedišta za prva tri reda važi  doplata 25 €.

 • Nema umenjenja cene za sopstveni
 • Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.

*Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.

*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

 • Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja. Takođe, ne sme svojim neadekvatnim ponašanjem uznemiravati druge putnike, ometati vozače i pratioca u poslu ili ugrožavati realizaciju programa Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina ..).
 • Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
 • Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u programu. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 •  DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne

 

*Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja, Tomash Tours Licenca A OTP 242/2021 od 14.12.2021.